Grafstenen en grafmonumenten van natuursteen


Een grafsteen of grafmonument van natuursteen geeft blijvend vorm aan de laatste rustplaats van uw dierbare. Daarom is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan de keuze van een passende grafsteen. Steenhouwerij de Verbinding helpt u graag om, binnen uw budget, een keuze te maken die bij u past door het stellen van de volgende vragen:

  • Welke regels gelden op de begraafplaats van uw keuze?
  • Naar welke steensoort gaat uw voorkeur uit?
  • Kiest u voor een enkele of een dubbele grafsteen?
  • Wilt u een glad gepolijste, een bewerkte of een ruwe steen?
  • Kiest u een standaard ontwerp of heeft u een eigen ontwerp?
  • Welke tekst komt er op de steen en welke belettering kiest u?
  • Wilt u een foto, grafdecoratie of grafaccessoire op of bij de steen?

Voor elke begraafplaats een passende grafsteen

Elke begraafplaats kent eigen regels voor materiaal, afmeting en vorm van een grafsteen. Vaak moet er een vergunning worden aangevraagd om een steen te mogen plaatsen en zijn er leges verschuldigd. Voor een bijbelettering of een uitbreiding is dat niet altijd het geval. Onze adviseurs zorgen voor de aanvraag van de vergunning en de vooruitbetaling van de leges, zodat u zich kunt concentreren op de keuze van de juiste steen.

Staand, liggend, ruw, gepolijst of zwerfkei

Steenhouwerij de Verbinding levert grafstenen in verschillende modellen: een klassiek liggende grafzerk, een liggende grafsteen met een staand gedeelte of een geheel staande grafsteen. Voor elk model geldt dat u de steen kunt laten polijsten of kunt kiezen voor een gedeeltelijk bewerkte of ruwe steen. Een zwerfkei als grafsteen is ook een optie. Natuursteen laat zich goed combineren met glas en rvs, van deze materialen kunnen wij ook een prachtige gedenksteen maken.

Tekst, belettering, grafdecoraties en grafaccessoires

Een persoonlijk grafmonument wordt niet alleen bepaald door materiaal en vormgeving. Ook de tekst, de belettering, decoraties, afbeeldingen en grafaccessoires maken daar deel van uit. Wij laten u graag de verschillende mogelijkheden zien in onze toonzaal of op deze website onder grafaccessoires.

wat is het content nummer ?Array ( [content] => 2 )